Pappie Pappie Pappie Pappie Pappie

"Pappie"

 Dagboek van het vergeten.

EXTRA voorstelling op zat. 9 dec om 20 uur in de ARCA schouwburg.

Tickets Gent 09/225.01.01 – Balie NTGent Sint Baafsplein – online ticketsgent.be(Taptoe’s erf)

Reacties na de première:

Pers :

Rudy Tollenaere in het Nieuwsblad
…in een aantal scene’s komt nog maar eens naar voor hoe groot het talent van De Bruyker als poppenspeler is….het zal wel al honderd keren geschreven zijn maar tot daar aan toe : De Bruyker brengt zijn poppen tot leven. Ook als die doodgaan….
….lang en luid applaus van het rechtstaande publiek bij de première…

Publiek :

Ik vind ‘Pappie een sterk werk' (Daniël Termont – Burgemeester Gent)

…beklijvend, ontroerend, ook regelmatig geestig…maar vooral gespeeld vanuit het hart. Je hebt vele mensen geraakt en heelwat aspecten van het dementieproces juist belicht. ( Rudy Coddens – Schepen van Sociale zaken stad Gent)

Een warme dank voor deze ontroerende, moedige voorstelling, onze bewoners hebben er van genoten. Onze ergotherapeute verliet met tranen de zaal…  (Nele Van Schelvergem – VZW Domino)

Je hebt een uitverkochte zaal tot tranens toe geroerd. Uit het leven gegrepen maar met zoveel liefde gebracht. Liefde voor het vak maar in de eerste plaats voor de persoon in kwestie. (Bea Migom)

Perfecte balans tussen lach en traan. (Lieva Reunes- auteur)

Pappie is van een grandioze soberheid in emoties en daardoor pakt elk moment  alsof het over je eigen vader gaat. De herkenbaarheid is voor iedereen anders want onze pa is (was) anders, maar één ding hebben wij uiteindelijk gemeen: een unieke liefde voor hem die wij nooit kwijtraken want deze liefde is onbaatzuchtig. Luk De Bruyker schittert in een tekst die recht uit zijn hart komt, interpreteert subliem hoe wij ons allemaal voelen en laat ons een voorstelling lang genieten van een eerlijke benadering van iets ongrijpbaars: het verlies van iemand die je nooit kan verliezen. (Koen Crucke)